Sneakers schoonmaken

Datum: 15-02-2017 00:00:00
Categorie: Nieuws

Normaal gesproken kun je gekleurde sneakers bijna altijd in de wasmachine stoppen. Daarmee is het voor deze sneakers een snelle oplossing. Bij witte sneakers is dit alleen niet zo een goed idee. Door de warmte en het wasmiddel kan de lijm gedeeltelijk loslaten waardoor je gele randen op je schoen krijgt. Deze vallen op wit natuurlijk extra op. Gelukkig zijn er ook zonder wasmachine een heleboel mogelijkheden.

Tip 1: Witte sneakers schoonmaken met tandpasta

Hiervoor heb je nodig: Afwasmiddel, (witte) tandpasta, water, een schone afwasborstel of tandenborstel en een witte handdoek.

Maak je afwasborstel vochtig met water en voeg een klein beetje afwasmiddel toe. Borstel in draaiende bewegingen over je schoenen totdat er schuim ontstaat. Verwijder dit schuim met je handdoek. Herhaal dit proces, maar nu met de tandpasta. Ook hier verwijder je weer het schuim. Laat ze daarna een paar uur drogen en ze zijn weer zo goed als nieuw.

Tip 2: Witte sneakers met bakpoeder reinigen

Hiervoor heb je nodig: Bakpoeder, afwasmiddel, een glas, water en een afwas- of tandenborstel

Meng een kleine hoeveelheid afwasmiddel en bakpoeder in een glas. Breng dit aan op je tandenborstel en breng het met draaiende bewegingen aan op de smerige plekken. Je kunt het middel gebruiken voor op de stof maar ook op de zool. Eenmaal ingewerkt maak je je schoenen schoon met een vochtige doek. Daarna een paar uur laten drogen en je schoenen stralen weer volop wit.

Tip 3: Met bleekmiddel je rubber zolen weer stralend wit maken

Hiervoor heb je nodig: bleekmiddel, een wattenstaafje en rubberen handschoenen

Plekken op je zool die geel zijn geworden kun je schoonmaken met bleekmiddel. Simpelweg iets bleekmiddel aanbrengen op je wattenstaafje en daarna over de schoonzool wrijven. Eenmaal ingewerkt worden je schoenzolen weer mooi wit. Let goed op dat je handschoenen draagt tijdens het schoonmaken en het bleekmiddel nergens anders op terecht komt. Dit om witte vlekken op ongewenste plekken te voorkomen.

Heb je witte Converse of Stan smiths met een rubberen neus en wil je deze ook schoonmaken? Dan kun je dat voorzichtig doen met wat nagellakremover. Kort inwrijven en daarna direct schoonmaken met een vochtige doek.

Ben je niet zo handig en wil je wel je schoenen schoonmaken, kun je natuurlijk ook altijd een schoonmaakmiddel kopen je schoenenwinkel of drogist.